FoodWeLove – copy

FoodWeLove – copy

Nieuwsbrief

Thema: Trip to Mexico

Wij hebben de Mexicaanse smaak helemaal te pakken en voelen ons inmiddels behoorlijk in de keuken van pepers, tortilla’s en eh, pitchers Margarita’s. Vandaag delen we de inhoud van de Trip To Mexico box. Heb jij er al uit gekookt? We zijn altijd benieuwd naar jullie versies van de recepten, dus schroom niet om ze te delen via social media of email. Verder hebben we een pittig artikel voor je op de website en kun je een etentje winnen bij onze favoriete Amsterdamse Mexicaan. Vamonos!

Over pepers

Niet te missen onderdeel van de Mexicaanse keuken zijn pepers. En dat die er in nogal wat verschillende soorten en maten zijn wist je vast allang. Wat het verschil daartussen is weet je misschien niet. Op onze website hebben we een verhaal geschreven waarin we je het allemaal haarfijn uitleggen.

Wat zit er in de box?

In de Trip To Mexico box vind je onze nieuwe Mexicaanse lievelingen die de temperatuur in je keuken onmiddellijk een paar graden doen stijgen. Dat een paar van de allermooiste producten uit het kille, natte Engeland zouden komen hadden we niet verwacht maar bleek wel het geval. Van zwarte bonen tot bijzondere chocolade en Chipotle salsa van Los Pilones uit Amsterdam: ze shinen samen met wat andere Mexicaanse sterren in deze box. Nog niet besteld? We hebben er nog een paar in onze webshop. Snel bestellen dus!

Win een etentje

Die pitchers Margarita en bergen tortillachips met guacamole hebben we niet verzonnen. Ze bestáán. En dat gewoon in Amsterdam! Bij Los Pilones eet en drink je als in Mexico. Wil je kans maken op een etentje voor 2 personen? CTA Buen éxito!

 

Content online

Kokostroost

Madame Cocos

Achter de exotische Madame Cocos staat een nuchtere Hollander: Sven Brink. Al van jongs af aan is hij bezig met koken en het combineren van smaken. Dat komt goed van pas nu hij met Madame Cocos de allerlekkerste kokosmakronen maakt die wij ooit aten. De ouderwetse koekjes kregen een upgrade en het beslag daarvoor ging in handige emmertjes. Voilá: de mix die je in jouw box vindt deze maand.

In de makronenmixen zitten maar een paar ingrediënten, waarvan de basis natuurlijk kokos is. De paar andere dingen die er in het beslag zitten zijn van de allerhoogste kwaliteit – waaronder ongeraffineerde rietsuiker in plaats van witte suiker.
Met de mixen van Madame Cocos heb je dat ultiem goede gevoel van zelf iets uit de oven halen zonder al dat harde werk dat daar meestal aan vooraf gaat. Hoe perfect is dat? Alleen al voor de geur vielen we als een blok. Behalve braaf de makronen bakken kun je met de mix ook een te gekke taartbodem maken, of er kleine platte koekjes van maken. Of misschien heb je zelf een briljante ingeving. Wij zijn benieuwd!

Op?

Je kunt de mixen van Madame Cocos bestellen op www.madamecocos.nl.

 

Rokerige smaakmaker

Smoked Sea Salt Grinder

Salt Odyssey

Vanaf het moment dat wij het dekseltje van deze molen optilden, waren we om. Dit zeezout uit de Griekse Messolonghi regio is gerookt op eikenhout, maar liefst 140 uur. Anders dan veel goedkopere gerookte producten gebruikt Salt Odyssey nergens rookaroma of smaakversterkers: alles wat je proeft is zout en een licht gerookte smaak. Te gek bij alles van de barbecue, maar ook in dressings en op bijvoorbeeld een kippetje uit de oven. Nu waren we dus al behoorlijk enthousiast over dit merk, maar het verhaal wordt nog beter. Wise Greece is een stichting die bestaat uit kleine Griekse bedrijfjes als Salt Odyssey. Een deel van de opbrengst van de producten gaat naar daklozen en ouderen op Griekland zelf. Zo eet je dus niet alleen goddelijk Grieks, maar doe je ook nog een beetje goed met de producten van Wise Greece.

Op?

De producten van Salt Odyssey en de andere merken van Wise Greece zijn nog niet te koop in Nederland. We houden je op de hoogte.

 

Grieks zoet

Traditional Mandarin Cookies

Dear Crete

Het verhaal van Dear Crete begint met een vluchteling. Alkiviadis Kalabokis vluchtte van Smyrna naar Sitia op Kreta, en begon daar een bakkerijtje. Het duurde niet lang voor zowel de lokale bevolking als de toeristen zijn winkel ontdekten. Het ijs en de koekjes waren niet aan te slepen, en Alkiviadus werd een succesverhaal.

Met de overname door zijn zoon Fokion werd de receptuur gestandaardiseerd en werd het kleine bakkerijtje zo geschikt gemaakt voor opschaling – zonder verlies van de oorspronkelijke kwaliteit. Met inmiddels de derde generatie, weer een Alkiviadis en Christoforos, worden de producten nu nog steeds gemaakt volgens de receptuur van opa Kalabokis. We konden nauwelijks kiezen wat we in je box wilden stoppen maar hebben gekozen voor de Traditional Mandarin Cookies. Deze knapperige koekjes met olijfolie uit Sitia zelf zijn met de hand gekneed en doen het nogal perfect bij een kopje herdersthee. Of zonder. Geloof ons: we hebben het allemaal geprobeerd.

Op?

De koekjes van Dear Crete kun je kopen bij Daily Delis in Amsterdam.

 

Thema: La Douce France

La douce France, waar het leven gemoedelijk voortkabbelt, de lavendelvelden bloeien en eten en drinken altijd klaarstaat. De uitdrukking ‘Leven als God in Frankrijk’ is er niet voor niets. Die Fransen zijn een volk naar ons FoodWeLove hart. Enige arrogantie is de Fransen niet vreemd als het om eten en drinken gaat. Voor hen is de Franse keuken de enige echte. Oké, de énige echte weten we zo net nog niet, maar die trots vinden we behoorlijk terecht. Iedere streek, iedere stad en ieder dorp heeft wel een aantal producten die alleen zij zo goed kunnen maken. Jullie alles laten proeven is onmogelijk, dus we hebben een paar van onze favorieten geselecteerd. Wij zijn benieuwd naar die van jullie! Schenk een glaasje rode wijn in,leun achterover en pak dan deze box uit. Frankrijk op zijn best.

 

Brief bij de box

Thema: Jolly Good Food

Wij zijn dól op Engeland, en op hun eten. Het kan ons niet Brits genoeg. Jamie, Nigella en Hugh: ze hebben niet eens achternamen meer nodig. Hun kookboeken en televisieseries hebben we verslonden. Nu willen we onze Engelse liefde delen met jou. De Jolly Good Food box: minstens zo Brits als de Queen Mum, cottage pie, en Wimbledon. Pour yourself a cup of tea, werk aan die stiff upper lipp en oordeel zelf. British enough for you dear?

Organic Oatcakes – Clearspring

Om deze oatcakes te maken gebruikt Clearspring niet veel meer dan haver, olijfolie en zout. Wij kozen er verschillende topppings bij; die kun je zien op de receptkaart. Of eet ze zo, with some fine cheese on the side.

Seville orange marmelade – Mackay’s

Mackay’s is heel Brits. Schots, om precies te zijn. Daar maken ze al sinds 1938 marmelades, preserves en curds. Meer dan 75 jaar hebben ze dus de tijd gehad om zo goed mogelijk te worden in hun vak. Die ervaring proef je. Niet alleen lekker op buttered toast. Je kunt er zelfs kip mee glazen. Laten wij je zien op de receptkaart.

Lemonade – Fitzpatrick’s

Met deze lemonade in de meest bijzondere smaken (snel kijken welke jij hebt) maak je zonder moeite een cocktail to remember. Of een mocktail, mag ook.

Emily’s Fruit Crisps – Emily’s

Het verhaal achter Emily’s is prachtig. De Engelse Alex en Emily reisden samen door het Midden-Oosten, ontdekten daar crispy gedroogd fruit en waren verkocht. Eenmaal thuis maakten ze het na, en met succes. Alex noemde het Emily’s Fruit Crisps, zodat hij overal Emily’s naam kon zien. Wherever he went. Bloody romantic als je het ons vraagt.

Chocolade – Seed & Bean

Eigenzinnige chocolade, helemaal fair trade en biologisch. Seed & Bean oprichter Steve Rudkin is heel stellig in zijn overtuiging. Hij ziet het als noodzaak om ethisch verantwoord te produceren, en niet als extraatje. En, Steve wil dat mensen zijn chocolade kopen omdat het de allerlekkerste is. Niet alleen omdat het toevallig fair trade en bio is. Benieuwd wat jij vindt. Good job?

Lemon curd – Mackay’s

Oh, goody! Scones. Onze eigen Tristan maakt de lekkerste die we ooit hebben gegeten. Het bakken voor de receptkaarten resulteerde in proeven tot we allemaal misselijk het pand verlieten. Bij perfecte scones hoort lemon curd, en dan het liefst deze van Mackay’s die ze al jaren op traditionele manier maken in Schotland.

Super high fibre muesli– Dorset

Een full English breakfast is geweldig. Op zijn tijd. Voor een iets verantwoorder ontbijtje, doch behoorlijk Engels, hebben we deze muesli van Dorset in de box gedaan deze maand. Wij maakten er ontbijtcakes mee, naar recept van onze heldin Yvette van Boven. Oh, en Dorset deed er nog een extra pakje bij, met muesli die alleen in Engeland wordt verkocht.

FoodWeLover –extra– Dressing van Scarlett & Mustard

Voor our dear abonnees hebben we deze maand een dressing van het Engelse Scarlett & Mustard. Caesardressing, zonder rare toevoegingen. De eerste Caesar uit een flesje waar wij heel blij van werden. Jij ook?

Toegevoegd op:
Naar Boven

Culinair redacteur en copy-writer.

Contactgegevens

Jacob van der Borchstraat 4bis
3515 XG, Utrecht
Tel.: +31 6 3059 8555
hallo@charlotvanscheijen.nl