BitesWeLove – copy

BitesWeLove – copy

De cashewnoot: wie kent ‘m niet. Maar misschien heb je hem nog niet ongebrand en ongezouten gegeten, zoals in onze bites. Hierdoor behoudt de cashew al zijn romigheid, en proef je hem in volle glorie.

De Portugezen deden een goede ontdekking in 1558. De cashewnoot! Dat deden ze in Brazilië, het land dat ze vervolgens kolonialiseerden. Toeval? Wij denken dat die noot er wel wat mee te maken had.

De cashewnoot is een vreemde vogel. Hij groeit namelijk onder aan een vrucht met zacht vruchtvlees: de cashewappel. De vrucht met de noot eronder valt als hij rijp is. Na het verzamelen van die noten wordt de oogst verzameld en gedroogd. Bijzonder toch?

Cashewnoten zijn rijk aan vitaminen, mineralen en onverzadigde (dus goede) vetten. Vooral in hoeveelheid ijzer, selenium, magnesium en vitamine B1 is deze noot een echte kampioen.

Wist je dat er meer dan 25 soorten amandelen zijn? Wij zijn gek op die uit Carmel, een kustplaats in Californië. Niet altijd even knap, maar nooit bitter en zoeter dan andere amandelen. Zie je wel, gaat om het innerlijk.

Toegevoegd op:
Naar Boven

Culinair redacteur en copy-writer.

Contactgegevens

Jacob van der Borchstraat 4bis
3515 XG, Utrecht
Tel.: +31 6 3059 8555
hallo@charlotvanscheijen.nl